Over ons

waar wij voor staan

Noorse wortels, innerlijke reizen

Onze retraites naar Noorwegen zijn ontstaan vanuit onze eigen wortels in Noorwegen, gecombineerd met de innerlijke reis die we zelf zijn gegaan.

Retraite als noodzaak en katalysator

Waar een retraite vroeger een luxe was, zien wij dat in deze tijd als een noodzaak. We worden voortdurend blootgesteld aan prikkels, van onze mobiele telefoon tot aan de actualiteit. Om die reden is het belangrijk om in contact te zijn met jezelf, en jouw gevoelens, verlangens en behoeftes helder te hebben. Onze retraites dragen hieraan bij; ze werken als katalysator om je terug te brengen naar het ‘hier en nu’.

Natuurlijke bedding, holistische begeleiding

Een goede bedding is belangrijk om je innerlijke reis te kunnen maken. Daarom vinden onze retraites plaats in een natuurlijke omgeving, in een sfeervolle en authentieke Noorse boerderij. De begeleiders, met hun rijke ervaring en holistische aanpak, nemen je mee in een verdiepend en afwisselend programma.

Groei in weerbaarheid en veerkracht

Door deel te nemen aan onze retraites groei je in weerbaarheid en veerkracht. Je verbetert je balans tussen lichaam en geest. Je ontdekt wat je écht belangrijk vindt in het leven en je leert hoe je hiernaar kunt handelen.

We delen onze passie voor Noorwegen en voor persoonlijke ontwikkeling graag met jou. 

Begeleiding retraites

Verbinding en bewustzijn

Alle Noorwegen retraites worden begeleid door ervaren professionals met uitgebreide expertise in persoonlijk leiderschap, lichaamswerk en meditatie. Ons team deelt de passie voor ontwikkeling van bewustzijn en een diepere verbinding met jezelf, anderen en de wereld om je heen. We geloven dat de begeleiders van een retraite minstens zo belangrijk zijn als de vorm van de retraite.

Een team met diverse expertises

Elke retraiteweek heeft een unieke focus, geleid door een ervaren teamlid: Lars Lutje Schipholt: Mondo Zen meditatie, integraal coach, Brainspotting therapeut, Ineke van der Blom: yoga leraar, shiatsu therapeut, beeldend werk docent, Astrid Hartog: (h)NLP & systemisch werken, burn-out en stresscoach, Evelien Kouwer: bezielingscoach, ademwerk, Trager practitioner, Marli Schaminée: Zhineng Qigong leraar, Maaike Schotanus: makrobiotisch en ayurvedisch kok en Sanne Bouckaert: integraal orthomoluculair therapeut en biologisch kok.

Meer lezen over ons aanbod?
Ja, dat wil ik

Lars Lutje Schipholt

Zijn wie je werkelijk bent

Vanuit Noorwegen begeleid ik mensen die vastlopen en zoeken naar een authentiek, verbonden en moeiteloos leven. Uit eigen ervaring weet ik dat het mogelijk is om jezelf te bevrijden van hardnekkige, ondermijnende patronen en te zijn wie je werkelijk in essentie bent.

In mijn vorige carrière als adviseur en eigenaar of initiatiefnemer van ondernemingen werkte ik vanuit afgescheidenheid en overlevingspatronen. Ik miste de werkelijke verbinding met mezelf en verloor daardoor het contact met mijn omgeving. Ook privé liep ik steeds meer vast.

Ik heb het aangedurfd om naar binnen te gaan, mijn lijf in, en heb veel trauma weten te helen door mijn slimme, creatieve en controlerende mind te bypassen. Dit heb ik gedaan met de hulp van toegewijde coaches/therapeuten die – net als ik – staan voor afgestemdheid, congruentie en presence.

Dankzij deze helende reis naar binnen doorgrond ik nu op veel dieper niveau wat er werkelijk gebeurt. Ik heb geleerd om uit mijn hoofd te gaan, naar binnen, mijn lijf in, en op doorvoelde wijze contact te maken met wat zich daarvoor nog aan het zicht onttrok. Hierdoor ben ik enorm gegroeid in mijn innerlijk, relationeel én context bewustzijn.

Mijn doorleefde ervaring geef ik nu door in mijn praktijk als online Brainspotting therapeut en intervisie of retraite begeleider. Ik help mijn klanten zichzelf te bevrijden van wat hen ten diepste tegenhoudt om hun essentie te leven en te zijn wie ze werkelijk zijn. Mijn kracht is om als spaceholder – ook online – een veilige bedding te zijn waarin er veel kan gebeuren, zowel 1:1 als in kleinere groepen.

Lars is oprichter van Norway retreats, gecertificeerd als coach bij NOBCO en opgeleid als integraal lichaamsgericht coach en brainspotting therapeut en praktiseert Hollow Bones Zen. Sinds juni 2023 woont hij samen met Marlí in Noorwegen.

Website Lars

Ineke van der Blom

In het nest waarin ik opgroeide leerde ik spelenderwijs dat ik met mijn handen kon maken wat ik wilde. Dat was grote rijkdom in creativiteit, wat later mijn werk zou worden als meubelmaker/kunstenaar.

Wat géén plek had in mijn jeugd, was dat wat nìet tastbaar was, dat wat je nìet vast kon pakken. Ik worstelde met levensvragen, met ontluikende spiritualiteit, maar dat was een binnenwereld zonder deur naar buiten. Dat is lang een eenzaam domein geweest, waar ik uit kwam door te erover te gaan praten en stappen te zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Noorwegen deed ook al mee in mijn jeugd, op vakantie met mijn ouders, en later, lopend met vrienden door de bergen. Op mijn 23e was er een sterk verlangen om een poosje in Noorwegen te wonen. De grootste hindernis was de vraag of ik het lef had om dat ook te doen. En dat had ik, stap voor stap werd die droom werkelijkheid. En steeds als ik er nu weer kom is ook dat thuiskomen.

Op mijn 27e deed ik de opleiding ‘intuïtieve ontwikkeling’ waar ik ging mediteren. Daar zat ik de eerste les op een stoel, in een groep met onbekenden èn ik kwam thuis. Dat er zoiets bestond was voor mij erkenning voor wat ik altijd al meedroeg. Een richtingaanwijzer naar waar nog veel meer te ontdekken viel. Cursussen, trainingen in meditatie en yoga, retraites. En steeds leerde ik meer over mijzelf en de relatie met anderen, met de wereld. Over mijn plek in die wereld.
Langzamerhand raakte mijn passie voor creëren steeds meer verbonden met bewustzijnsontwikkeling, yoga en meditatie. Er is alweer tien jaar een tweede tak aan mijn bedrijf met yoga, meditatie en retraites. Intussen zijn het geen losse onderdelen meer, het is kunst geworden, levenskunst.

Ineke is gecertificeerd docent (beeldend werk), shiatsutherapeut, yoga docent en yoga therapeut.

Website Ineke

Astrid Hartog

In mijn leven heb ik al veel rollen vervuld. Deze rollen hadden altijd te maken met verandering, evolutie en soms revolutie. Over het algemeen ondersteunend aan anderen. Ik werkte jaren in de radiodiagnostiek en was adviseur voor diverse zorginstellingen, maar ook was ik merchandiser bij een band en webdesigner.

Een aantal jaren geleden kwam voor mij een grote ommezwaai en besloot ik mijn missie te gaan leven. Mijn lichaam en geest gaven signalen dat het tijd was om eerst mijn eigen patronen te onderzoeken. De patronen die me altijd veilig leken te hebben gehouden en toch maakten dat ik mijn leven niet ten volle kon leven. Hierna heb ik mijn toolkit flink mogen vullen met kennis op allerlei gebieden met als rode draad ons bewuste en onderbewuste brein.

Mijn passie is het samen ontrafelen van kansen en onderzoeken van perspectieven. Dat begint bij het herkennen van patronen en ongeschreven (familie)regels, die aan te kijken en waar gewenst te veranderen om zo nieuwe, gewenst patronen te installeren. Mijn trainingen kennen een speelse en creatieve aanpak, die iedere keer zijn afgestemd op de deelnemer of groep, zodat een unieke en interactieve ervaring gegarandeerd is. Plezier en zintuiglijke ervaring zijn daar altijd onderdeel van. Kernwoorden: nieuwsgierigheid, oprechte interesse, speelsheid, krachtbaarheid, creativiteit.

Astrid is ABNLP gecertificeerd opleider en trainer (h)NLP, systemisch werker, burn-out en stresscoach en heeft zich verdiept in hypnose, tapping (EFT), ademwerk en persoonlijk leiderschap.

Website Astrid

Evelien Kouwer

Als kind was ik al nieuwsgierig naar wat de wereld mij te bieden had. Ik ben een levensgenieter, ik kleur graag buiten de lijntjes, zorg graag voor anderen  en ben altijd weer benieuwd wat er achter de volgende deur te vinden is.Mijn carrière ontvouwt zich door wat er op mijn pad komt. Wat er ook gebeurt, ik zie overal weer nieuwe kansen. Toch zat er een discrepantie tussen de hang naar vrijheid, onderzoeken wat de wereld mij te bieden heeft en het willen voldoen aan wat er van mij verwacht werd.

Dit zorgde voor lichamelijke en geestelijke klachten. Door coaching en verschillende cursussen ervaarde ik hoe belangrijk het is om lichaam en geest met elkaar te verbinden. Het ademwerk en de Trager Approach (bepaalde vorm van lichaamswerk) leerde mij voelen hoe gebeurtenissen in mijn leven verankerd waren in mijn lichaam.  Het voelde als thuiskomen in mezelf. Naar binnen keren is voor mij de sleutel om je te verbinden met wat je werkelijk bezield om van daaruit de ander tegemoet te treden. 

Met mijn praktijk Kom Op Adem wil ik met mijn opgedane ervaring en kennis, vanuit eenvoud en rust de ander begeleiden om naar binnen te keren. In contact komen met de innerlijke adem en je innerlijke stem. Graag laat ik je ervaren dat er mogelijkheden zijn om zelf te leren je leven positief te beïnvloeden. De weg naar binnen geeft rust, balans, zelfvertrouwen, bezieling en ruimte, dit heb ik zelf ervaren en dit gun ik jou ook. 

Dat je mag herbronnen in jezelf!

Evelien is een NOBCO geregistreerd coach en opgeleid tot bezielingscoach, verschillende vormen van ademwerk en trager practitioner.

Website Evelien

Marlí Schaminée

Waarachtigheid

Zolang ik me kan herinneren gaat mijn belangstelling uit naar groei, ontwikkeling. Lang was ik gericht op de behoeften en welzijn van de ander. Daarbij negeerde ik stelselmatig mijn eigen grenzen. Door jarenlang bewustzijns- en lichaamswerk heb ik opgeslagen conditioneringen naar het daglicht kunnen brengen. Zhineng Qigong liet me ervaren dat ik mezelf in balans kan brengen… en houden! Chronische pijnen zijn verleden tijd geworden. Ik durf nu te vertrouwen op mijn koers mét al het ongemak. Het brengt me steeds meer thuis. De stap om met Lars naar Noorwegen te verhuizen sluit hierbij aan. Ik ben (weer) in lijn met wie ik ben en durf te zijn -om wie ik ben-.

De weg die ik zelf gegaan ben, kan ik nu inzetten bij Tijd voor zijn. Anderen begeleiden naar regie over hun eigen levensenergie en een pijnvrij lichaam gééft me nu energie. Mijn cursisten ontwikkelen een liefdevolle en krachtige verbinding met zichzelf en hun omgeving door het dagelijks beoefenen van Zhineng Qigong, Mingjue en Ren Xue. Ze hebben regie over eigen leven, met respect voor eigen mogelijkheden én grenzen.

Marlí is gecertificeerd Zhineng Qigong(level 1), Mingjue en Ren Xue teacher.

Website Marli

Sanne Bouckaert

Na diverse jaren te hebben gewerkt binnen het onderwijs en als praktijk-en opleidingscoördinator binnen de zorg wist ik dat ik niet deed waar mijn hart lag.

Ik liep hier steeds meer in vast. Om de oorzaken achter mijn eigen klachten te onderzoeken ben ik de opleiding tot Integraal Orthomoleculair Therapeut gaat volgen. Door mijn persoonlijke groei en andere inzichten met betrekking tot voeding en gezondheid moest het roer omgegooid worden. Ik wil handelen vanuit mijn passie, hart en gevoel.

Vanuit mijn omgebouwde pipowagen help ik als Integraal Orthomoleculair Therapeut anderen om de juiste keuzes te maken voor een gezondere leefstijl zodat ook zij weer vol in het leven staan. Daarnaast laat ik ze ervaren wat volwaardige voeding met ze doet. Ik neem ze mee in een goede balans van voeding, beweging, ontspanning en bioritme.

Vanuit mijn grote kennis rondom voeding en mijn passie voor koken verzorg ik tevens (bio)logische catering op maat, kookworkshops en kook ik op verschillende locaties en retraites. De maaltijden die ik bereid zijn voedzaam, kleurrijk, vers en zitten bomvol groente. Ik kook zoveel mogelijk met verse groente en fruit van het seizoen en direct van het land uit de omgeving. Een maaltijd die voedt en niet alleen vult.

Sanne is integraal orthomoleculair therapeut en biologisch cateraar en kok.

Website Sanne