Ervaringen

Wat vinden deelnemers van onze retraites?

Staan voor jezelf
Mooi programma! Ik ben echt weer dichter bij mezelf gekomen. Je krijgt hier waar je voor komt: leren staan voor jezelf! Het concreet oefenen met elkaar en het groepsproces helpen echt om stappen te maken. Er was naast individuele aandacht ook veel aandacht voor het groepsproces en vertrouwen dat het groepsproces z’n weg wel vindt.

Top waren het uitzicht vanaf de locatie, de authentieke hutten en de trainingszaal met een zachte, mooie uitstraling. Het was fijn werken daar. De maaltijden waren lekker en voedzaam en werden met zorg klaargemaakt en dat is superfijn!

In het team had ieder zijn eigen kwaliteiten die voor het geheel helpend waren. Marli, je bent een geweldige gastvrouw en een heel prettige Qigong docent. En dank Lars voor je prettig leiderschap en de humor. Voor mij was de prijs/kwaliteit van deze retraite een 9!

Natalie

Impact
Ik ben nu onze retraite aan het “na”beleven. Het heeft voor mij ( totaal onverwacht) een enorme impact nagelaten en ik ben nu ook aan het bekijken hoe deze nieuwe inzichten toe te passen in mijn dagelijks leven.

Sam

Toewijding
Ik ben tevreden met het proces. Er zat een mooie kop-midden-staart aan de retraite. De oefeningen in tweetallen waren top, evenals de zachtheid van de begeleiders, hun geduld en diepgang. De inzet van iedereen was echt top, heel hard gewerkt op alle fronten. Dank je wel voor jullie toewijding, is zeer gewaardeerd!

Nancy Verstegen
Iris

Afwisselend programma
Een retraite in Noorwegen een geweldige manier is om te ontspannen en jezelf te ontdekken. Fijn de afwisseling in het programma, de open sfeer, met ook voldoende tijd voor jezelf. Ik voelde me niet opgejaagd, en alles mocht er zijn.

José

Ruimte geven en vertrouwen
Alles ging heel natuurlijk, we waren snel vertrouwd met elkaar. We gaven elkaar veel ruimte, we mochten er helemaal zijn met we we zijn. Bijzonder omdat we vreemden waren voor elkaar.

Jip

Andere mindset
Heerlijk om buiten te zijn, in de natuur en in het buitenland. Alles is anders. Dat draagt bij aan een andere mindset. Ik heb er veel aan gehad, heeft me echt nieuwe inzichten gegeven. En het eten was heerlijk!

Elmer

Ontspanning en verdieping
Heerlijk, eigenlijk wat ik hoopte: actieve ontspanning met verdieping. En veel prachtige natuur. Ik heb de begeleiding als zacht en kundig ervaren. Ga hierheen als je even heerlijk tot jezelf wil komen, in de prachtige natuur met super gastvrije hosts en heerlijk eten.

Allard

Gedragen
Ik heb je tijdens de retraite als fundament ervaren. Je bood de basis waar vanuit vanalles kon gebeuren.

Martijn

Bewustzijnsgroei
Als top wil ik benoemen de zeer sterk waarneembare groei van bewustzijn van wie ik werkelijk ben. Daarnaast was de omgeving helemaal zoals ik me voorgesteld had.

Wiel

De retraite sloot voor een groot deel aan bij mijn verwachtingen. Er is veel aangeraakt in het proceswerk waardoor ik veel inzichten heb gekregen. In de afgelopen twee jaar had ik hier al hard aan gewerkt, waardoor er al veel aan de oppervlakte lag. Nu ben ik nog meer hierin gegroeid. Met name de triggers zijn duidelijker zichtbaar en herkenbaar. De oefeningen met mede deelnemers hebben ervoor gezorgd dat ik mijn passie wil volgen en ik heb inmiddels stappen gezet om mij hierin verder te ontwikkelen. De feedback van mede deelnemers was hierin voedend. Ik heb ook echt genoten van het eten en je kon merken dat er veel aandacht en zorg aan werd besteed. 

Jantien

Geweldig!
De retraite heeft veel geleverd van wat op de website beloofd wordt. Ik heb mooie inzichten gehad, pijn en verdriet doorvoeld en bevestigd gekregen. En wat een geweldige plek en uitzicht, om zen van te worden! Ik heb heerlijk gegeten, veelzijdig, gezond, voedzaam en smakelijk! Lars heeft de kar geweldig getrokken, het programma gedraaid, meebewogen, met iedereen rekening gehouden, oplossingen gevonden. Super! Qigong van Marli was heel fijn! Ik zou de retraite aanbevelen voor wie last heeft van kindpijn.

Monique

Dankbaar
Ik ben dicht bij mezelf/ in mezelf gekomen, open en ontspannen. Ik heb afgelopen dagen ontdekt dat ik met een meditatie zo diep in ontspanning kan raken, open voor wat mijn lijf me vertelt. De oefeningen in tweetallen vond ik heel bijzonder om samen te delen op de ontdekkingsreis naar binnen. Het was bevrijdend om emoties te voelen die al jaren in mij huizen. Het gevoel van tekortkomen te doorleven/ervaren werkt bevrijdend.

De begeleiding in de week zelf van Lars en Astrid was prettig en warm. Met aandacht voor iedereen. Jullie hebben echt alles uit de kast getrokken om er een fijne week van te maken voor iedereen. Steeds ook aangepast aan commentaar en wensen, heel flexibel en fijn. Ook de Qi Gong en de oefeningen die ik op maat kreeg van Marli heb ik als fijn en leerzaam ervaren. In plaats van mijn lijf te negeren heb ik ontdekt hoe fijn het is naar je lijf te luisteren. De brainspotting met Lars was bijzonder om mee te maken. Daar heb ik nu al effect van gemerkt, ik kan met meer rust naar mijn familie kijken, dank daarvoor.

En de locatie en het uitzicht in de bergen was fenomenaal. Ik heb echt veel geleerd en ervaren dat ik nog verder door ga zetten en gebruiken in mijn leven. Daar ben ik jullie dankbaar voor.

Caroline

Fantastische week
Ik kijk terug op een fantastische week! En mijn kinderen gaan ook graag eens naar Noorwegen. 😃

André

Goed afgestemd
Ik heb tools meegekregen om in mijn kracht te kunnen gaan staan, om meer op mezelf te vertrouwen en dat ook uit te stralen, omdat ik het kan voelen. Als top wil ik benoemen het enthousiasme van de begeleiding, de oefeningen die we gedaan hebben, het meebewegen met de groep, het managen van de situatie met Storm Hans. Maar ook de mooie natuur, de leuke huisjes in typisch Noorse stijl met mooie natuurdaken. Een hele mooie lichte yogazaal. Leuke zitjes en verborgen plekjes om even tot jezelf te komen. Het eten was gevarieerd en liefdevol bereid. Alle begeleiding was goed afgestemd op ieder individueel en op de groep als geheel. Er werd gekeken naar de situatie in het moment en wat deelnemers nodig hadden. Zowel op psychisch als op fysiek niveau. Marli begeleidde de Zhineng Qigong op een fijne manier.

Ik zou het aanbod van Thrivability aanbevelen aan anderen, omdat ik er veel uit heb kunnen halen voor mezelf. Het was een hele mooie natuurrijke omgeving in Noorwegen, waardoor je naar mijn idee nog beter oude patronen achter je kan laten.

Anne

Concrete stappen
Voor mij was de opbouw van de oefeningen en de oefeningen zelf top. De inhoud van de retraite voldeed aan mijn verwachtingen omdat ik concrete stappen kan zetten en enkele overtuigingen heb weten om te zetten om zo mijn verlangen te kunnen laten leven. Ik heb de inzet en betrokkenheid van jullie bijzonder gewaardeerd. Ik voelde me erg welkom en telkens weer werd ik uitgenodigd helemaal mezelf te zijn. Dank je wel!

Anita Verstegen